2014. február 9., vasárnap

Sziasztok!
Kelly már egy ideje átadta nekem a stafétát a blogon, mert Ő el van foglalva a BTK-val. Sajnos nekem sem volt rá eddig túl sok időm, de most szeretnék belevágni komolyabban. Szóval arra gondoltam, hogy újra beindítom a dolgokat. Kezdésnek hetente csinálhatnánk egy listát, ahol össze lennének gyűjtve az értékelések, recenziók (azaz én megírnám a blogbejegyzést, ahol fel lehetne iratkozni az értékelés linkjével). Aztán tudom, hogy több blogger is vezet különböző blogrovatokat, pl. Borítómánia, Új beszerzések, Könyvtárazás, Várólista, Top 10, stb (ahogy feljebb is látható). Ezeknek is jó lenne egy gyűjtő bejegyzés, arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen gyakran ír ilyet, aztán olyan rendszerességgel megírhatnánk a link listát is. Ha már a blogrovatoknál tartunk, az is eszembe jutott, hogy lehet hogy jó lenne egy megegyezés, hogy egyes rovatok mikor jelenjenek meg a blogon (pl. várólista csak vasárnap). Külföldön is dívik ez a dolog, gondoltam jó lenne egységessé tenni. Aztán hozhatnánk létre új blogrovatokat is, ezekben is számítok az ötleteitekre, segítségetekre. Pl. lehetne egy „Beszélgessünk” rovat is, ahol minden héten (esetleg kéthetente) más könyves témáról fejtenénk ki a véleményünket (ez mondjuk adott lenne, hogy épp melyik téma van soron, aztán aki akar beszáll, aki nem, nem). Esetleg egy „Ismerd meg a bloggert”, ahol kicsit lehetne „személyeskedni”, magunkról mesélni (mondjuk havonta; kedvenc zene, film, színész, hobbijaink, vagy hasonló). Az tudom, hogy én pl. szívesen olvasnék ilyet más bloggerekről, szerintem beleférne néha a könyves bejegyzések mellé.
Szóval most csak úgy nagy vonalakban, ezek az elképzeléseim (remélem valamennyire felfogható, kérdezzetek, ha nem). Nagyon kíváncsi vagyok mit szóltok, úgyhogy légy szíves írjátok meg a véleményeteket. Természetesen bármilyen ötletet szívesen fogadok, sőt, megköszönöm.

U.i.: Aki úgy érzi, hogy van könyves blogja, de még nincs fent a listán a blogon, az kommentbe bigyessze ide felkerülési szándékát.

U.i.2: A következő linken fogja mindenki látni, ha lehet linkelni az értékeléseket/rovatokat: http://moly.hu/esemenyek/konyvesblogok-gyulekezoje Természetesen ezzel egy időben a blogon is fog látszódni.

1 megjegyzés: